Britta Tønnies

IMG_7242 (2)Britta Tønnies
Cand psych Aut

 

Særlige specialer; Spiseforstyrrelser, selvskade, misbrug, selvværdsproblematikker

 

Autoriseret psykolog fra Århus Universitet
Videregående uddannelse i Dialektisk Adfærds Terapi, samt kognitiv  og narrativ terapi.

 

Selvstændig praktiserende psykolog siden 2011 med individuel behandling af depression, angst, kriser, sorg og ikke mindst behandling af spiseforstyrrelser og selvskade

 

Har arbejdet med, selvskade og spiseforstyrrelse siden 2007, først på bosted for unge, senere hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Gennemført konkrete projekter med sårbare arbejdsløse, herunder selvskade, spiseforstyrrelser, angst og misbrug samt varetaget støttegrupper.

 

Afvikler løbende foredrag og undervisning om spiseforstyrrelse til hhv. både fagfolk, pårørende og klienter, blandt andet for specialteams i psykiatrien og gennem Fitness Institutes uddannelser for diætister, personlig trænere m.fl.

 

Især arbejdet med spiseforstyrrelser, misbrug og selvskade er præget af klientens ambivalens, men det er vigtigt at huske på, at denne ambivalens bestemt ikke betyder, at klienten ikke ønsker at få det bedre. Det betyder bare, at det ofte er forbundet med stor frygt at slippe den adfærd, som klienten på det tidspunkt endnu opfatter som eneste redningsplanke. Jeg har gennem længere tid specialiseret mig i, og opnået stor erfaring med, at balancere denne proces, give tid til forandringerne og anerkende de mange små skridt det kræver at give slip på noget så gennemgribende for både krop og sind, som spiseforstyrrelser, misbrug og selvskadende adfærd.

 

Mine foredrag og undervisning for professionelle handler om hvordan man kan gøre en forskel, men også hvordan man passer på sig selv i arbejdet med personer der lider af spiseforstyrrelser, selvskade eller diverse misbrug. Andre foredrag, på fx. skoler, i kommuner, og privat regi, er med fokus på at øge viden på området, og forsøge at udrydde skadende myter, eller skadende behandlingsformer.

 

Jeg har også medvirket i diverse programmer, artikler samt nyhedsudsendelser som ekspert på spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd, som eksempelvis disse